N​orrsundets Motorbåtsklubb

KUL PÅ SJÖN

Norrsundets Motorbåtsklubb har för att skapa möjligheter för fler att upptäcka hur roligt det är att uppleva Hamrånges sjöar och kuststräcka på ett aktivt sätt startat upp ungdomsprojektet ”Kul på sjön". Genom att erbjuda fler möjligheten att ha kul vid vattnet vill vi stärka kunskap om och säkerhet vid vatten samtidigt som vi vill öka intresset för frilufts- och båtliv. Andra fördelar med fler aktiva i vattenaktiviteter är folkhälsa, gemenskap och en attraktiv livsmiljö.
Huvudsaklig målgrupp för projektet är lokalbefolkningen i Hamrångebygden med fokus på ungdomar, men vi ser gärna att föräldrar och andra vuxna med nyfikenhet på och intresse för friluftsliv deltar för att skapa värdefulla möten över generationsgränserna. Vi välkomnar andra aktörer på orten för tillsammans med Norrsundets Motorbåtsklubb dra nytta av utrustningen i sin verksamhet – exempelvis skolan, fritidsgården, idrottsföreningar. Klubben har via bidrag från Gävle kommuns ytterområdessatsning, Kultur och fritid, Länsstyrelsen Gävleborg fått möjlighet att köpa in ett antal flytvästar, kajaker, kanoter, SUPar (Paddel brädor) och två små segel jollar för att ungdomar ska få möjlighet att prova på olika aktiviteter på vattnet. Genom bidrag från Svenska båtunionen har klubben fått möjlighet att införskaffat en RIB säkerhets/följebåt som kommer att finnas tillgänglig vid alla våra ungdomsaktiviteter.

Vid frågor kontakta klubben via mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.